Nya jultidningar ute nu!

Hittade de här tidningarna i affären idag:





Jag köpte 101 idéer och Hemmet Journal. De andra var säkert också trevliga, men jag är inte så road av tidningar med bara recept. 

Men nu vet ni att de finns ute iallafall. Snabbgenomgång av tidningarna jag köpte kommer ikväll. :-)

Det bästa från Allers

Jag har tittat igenom Allers julmagasin nu lite snabbt direkt när jag kom hem från jobbet. Ska iväg till gymmet om ett litet tag, men tänkte visa några bilder som jag gillade mest i tidningen hittills. 

Framsidan ser mysig ut som vanligt. 



De här bullarna får jag försöka mig på någon dag. Skulle vara så mysigt att äta med lite varm choklad en lördagsmorgon. 


Gillar idén med att dekorera med saker i vaser och glasskålar. Ger julstämning enkelt och snabbt. Och kuddar är enkelt att byta överdrag på så man får upp julstämningen ännu mer. 



Riktigt söt dekoration, men jag tror tyvärr inte vi har någonstans att ställa den, så det blir nog inget köp tyvärr. 


Köksprylar är det enkelt att skapa julstämning med, men jag vet inte hur många av sakerna här på bilden som jag kommer köpa. Gillar mer stämningen man får av bilden än själva sakerna i den, om ni förstår vad jag menar. 



Den här såg riktigt smaskig ut! Jag gillar seg kola och nötter så den får vi testa att göra. 



En söt liten presentpåse med enkla medel. 


Riktigt söta kakburkar med nostalgikänsla. Kan nog bli ett inköp faktiskt. 



Har funderat på att göra en sådan här "pepparkaksgran" i några år. I år kanske det blir av?!



Och sist, men absolut inte minst, några söta etiketter som går snabbt att göra. 

Vad tyckte ni var bäst i årets Allers? Eller bara bland bilderna här ovan?

Sådärja

Nu är Allers julmagasin inhandlat. Ska försöka med att bläddra igenom det lite ikväll innan jag ska iväg till gymmet. 
 


Glöm inte!

Att idag kommer Allers Julmagasin ut! Ska själv passa på att springa iväg och köpa den på lunchen.

Tilllägg till förra inlägget!

Jag pratade ju om knäckformen jag köpte på Choklad-mässan i helgen. Nu har jag varit inne på hemsidan och tittat lite. De hade inte bara formarna i sin webbutik, men även små pralinformar som du lägger i formen så att du kan ta ut och servera utan att behöva slå in dem i papper. Titta så smidigt:
 
 
 
 
Det är kanske inte så användbart om man ska göra knäck att ha formarna i, då det nog kommer att rinna på sidan känns det som, men om man ska göra chokladpraliner eller liknande så är det ju jättesmidigt.
 
De kommer i paket om 40 stycken precis så många "hål" som finns i formen, så det blir inte ojämnt någonstans. Dessa kommer inhandlas omedelbums! :-)

Små inköp från Choklad-mässan

Jag och Gubben var på Hem & Villa/Choklad-mässan i helgen. Jag kan villigt erkänna att jag gick dit för chokladens skull, men vi började i "hemdelen", för jag ville se om det fanns några roliga inredningsidéer eller liknande inför julen (hoppas kan man ju alltid).
 
Vi gick förbi en liten affär nästan i mitten av mässan som tydligen var bak-Leilas lilla affär, och självklart så hittade jag riktigt söta små påsar som var lite polkagris-randiga och som jag var tvungen att köpa. De kan man nog göra fina små gottepåsar av ska ni se.
 
Så mycket mer hittade vi inte på hem-delen, så vi gick vidare mot chokladen. Det var som att gå in i en vägg. Jisses vad mycket folk, och speciellt runt de ställen där man kunde få sig ett smakprov. Jag tänkte passa på och köpa lite Valrhona-choklad, men praktiskt taget varenda ställe som sålde just Valrhona tog inte kort, och självklart hade jag glömt att ta ut pengar. Ja, det fanns bankomater, men ni kan inte ens tänka er köerna!
 
Så ingen choklad blev det, men däremot hittade jag två saker i ett stånd som jag bara var tvungen att köpa. Det var ett stånd där det faktiskt verkade ha märkt att det snart var jul (hehe), och hade framme marsipan och allt möjligt.
 
Där fick jag syn på en sådan smidig knäckform i silikon! Jag har alltid problem med att hälla upp knäcken (Det blir ju så mycket), så det kan bli en riktig röra ibland. Här är det bara att hälla ut smeten och skrapa av det som rinner över. När jag kom hem kom jag dock på att jag borde köpt två, då varje form bara hade 40 "knäckformer", och de flesta recept är på 80-100 stycken. Men då får man ge sig ut och leta efter en till helt enkelt. Det fanns en länk till hemsidan, så jag ska in och titta om jag kan beställa hem något. Pufz.se heter hemsidan om ni är intresserade av att gå in och titta själva.
 
I samma stånd hittade jag även så enormt söta små pepparkaksformar. Det är tre av varje "mönster" i varierande storlekar. Jag tror att de absolut minsta kan vara lite för små att göra faktiska pepparkakor av (de kan nog lätt brännas) men man kan ju använda de till annat kul.
 
Så, efter den här långa texten så kommer ni äntligen att få en bild på fynden. :-)

Snygga va?
 

Veckans nyheter

Ja ni, det har varit en del uppståndelse denna veckan.
 
Ingen har väl missat att Aladdin gör om, och byter ut två praliner. Personligen kommer jag att sakna trillingnöten, men det går ju faktiskt att göra egen. Om man gillade körsbärslikören har jag dock ingen lösning, tyvärr.
 

Omdebatterad under veckan
 
 
 
Sen har det tydligen börjat dyka upp julmust i diverse butiker. Själv har jag inte stött på några ännu, men jag känner att det är ok, eftersom jag försöker att låta bli det innan december. Det känns som en brytpunkt på något sätt.
 
Julmust på burk säljs på mitt jobb, så då kan man passa på att dricka utan att Gubben vet om det ;-)
 
 
Och så är det ju äntligen oktober! Månaden då alla julmagasin börjar fylla hyllorna. Den första, Allers, kommer ut om minde än en vecka, och den ska jag se till att plocka på mig så snart det går.
 
 
 
 
Om ni läst denna blogg tidigare kanske ni kommer ihåg att jag har försökt att inte köpa jultidningar innan November, men den traditionen har jag bestämt mig för att ändra på. Traditionen uppkom eftersom det fortfarande är mitt i hösten i Stockholm i oktober, och det kan bli lite fel, man får inte riktigt den där julkänslan när det är 12 grader plus och sol ute. Men i år ska jag försöka mysa till det ändå. Får väl dra ner rullgardinen och tända ljus och se om det ger något. :-)
 
Hur gör ni för att få till julkänslan när det fortfarande är varmt och ljust ute?

En enkel jul

En blogg för att göra julen mysig med enkla knep utan timmar av pyssel

RSS 2.0