Jag är helt knäckt

Eller... Jag har iallafall lagat knäck. Och för en gångs skull blev det inte en kladdastrof. Anledningen är både de nya formarna i silikon som jag köpt (inga fler lösa knäckformar här inte) och att jag istället för att ösa upp knäcken med skedar hällde upp smeten i en plastkanna och hällde ur. Så här blev resultatet:

Lite kladd får man räkna med, men inte alls lika illa som det brukar. Och knäcken lossnar jättelätt från formarna (de gröna är lösa silikonformar som är satta i den fasta formen). De här formarna kommer absolut att användas fler gånger! Så nu sitter jag och Gubben och njuter av nykokt knäck, och imorgon är det fjärde advent. Hej, vad tiden går...

Minusgrader och snö

Äntligen får man lite julkänsla! En vecka innan jul och det blir både kallt och snö, kan man önska sig något bättre?

Ja, att det ska ligga kvar såklart, men det hoppas vi att det gör. :-)
 

Nu är alla gamla inlägg uppe

Nu har jag (hoppas jag) fått upp alla inlägg jag skrivit de senaste veckorna. Jag hoppas verkligen att jag inte räknas som spam på vare sig blogg.se eller julbloggar.se....

Från och med nu kommer jag att skriva alla mina inlägg på datorn, eller i alla fall i webbläsaren på mobilen och plattan. Sorry, sorry, sorry, om det ser ut som att jag spammar!

Men skit!

Ursäkta mitt språk. Jag brukar göra min inlägg på mobil och platta, och nu när jag är inne på jobbets dator ser jag att alla mina inlägg ligger som utkast!! Två veckors inlägg som inte publicerats, vad har hänt?!
 
Kommer att lägga upp alla inlägg så snart jag kollat dem, hoppas man inte får någon SPAM-varning nu bara....
 
 

En vecka till jul

Nu börjar det närma sig! Äntligen! Har ni mycket kvar att göra innan jul? Det mesta är klart hemma, har två julklappar kvar att handla, och sen ska det köpas vår del av maten till julafton. Lite till bakning ska man nog kunna hinna med också. :-)

Idag kom granen upp

Åh, nu är det snart jul!
 
 
 
 
Den här lilla sötingen gjorde min systerdotter till mig för ungefär 5 år sedan. Den har sedan dess alltid hållit vår tomte sällskap under granen.
 
 
När sätter ni upp er gran?

Lusse lelle

Idag kom det barn från en skola i närheten och lussade för oss på jobbet. Så gulligt!
 

Enkelt julpynt - Julkulor och ljusslinga

Jag hade en del julkulor från IKEA kvar, och så var jag och handlade en slinga på Clas Ohlson. Så här blev resultatet. Slingan är batteridriven, så man kan gömma batteripacket bland julkulorna.
 
 

Baka, baka liten kaka

Idag bakades det för första gången. Det blev pepparkakor och lussebullar så klart!
 
Ska göra en ny sats lussebullar dagen innan Lucia så man har lite nygjort att mumsa på. Jag tycker att de nybakade är bäst, de håller sig inte så länge och jag är jättedålig på att frysa in, så större delen av bullarna kommer N få ta med sig till jobbet imorgon.
 
 

Pynt i Råsunda varuhus

Jag lovade ju lite uppdaterade bilder på pyntet i skyltfönstren hos Råsunda varuhus. Så här kommer det.
 
Njut av den härliga julstämningen! :-D
 
 

En enkel jul

En blogg för att göra julen mysig med enkla knep utan timmar av pyssel

RSS 2.0